Huis > Oplossingen > Inhoud

Luchtkwaliteit Effecten op meetmachine

Mar 13, 2017

Uit het bovenstaande verhaal, de gebruiker kan begrijpen is erg belangrijk of de perslucht kan garanderen dat de normale werkzaamheden van CMM en of de coördinaten meetmachine hoge nauwkeurigheid kunnen garanderen. Dus, wat zijn de effecten van de luchtkwaliteit CMM ?

1. druk

  • Het drukeffect op luchtlager.

Onder normale werkdruk, wordt de dikte van luchtruimte tussen luchtlager en geleiderail vast, wat kan zorgen voor een goede herhaalbaarheid van CMM. Als de druk van de luchttoevoer fluctueert, wordt de wijziging van de pre-spankracht van het luchtlager derhalve leiden tot de verandering van inter membraanruimte? Wanneer de inter membraanruimte zeer klein, er een zekere frictie tussen luchtlager en geleidingsrail, waarbij de relatieve wrijving tussen luchtlager en geleidingsrail kan veroorzaken wanneer de machine draait. Het kan zelfs ernstig krassen veroorzaken op de geleiderail en invloedrijke machine prestatie

  • Het effect op de cilinder in evenwicht te brengen

Saldo cilinder wordt gebruikt om de Z-as evenwicht. Wanneer de Z-as zwaartekracht gelijk aan de aantrekkingskracht die door de cilinder luchtdrukverandering Z-as evenwicht. Zodra de cilinder aantrekkende kracht kleiner is dan de zwaartekracht, zal de hele balanssysteem niet onder controle is. Z-as en de meetpunt zal dalen beneden. Kan de probe en Z-as beschadigen. Daarom is het zeer noodzakelijk om de juiste druk van de perslucht voor CMM te garanderen.

Hoewel ons bedrijf een verscheidenheid aan maatregelen om het negatieve resultaat van fluctuatie van de perslucht onder controle te houden, om te garanderen dat u de CMM normaal kan gebruiken heeft genomen, dan kunt u de strenge controle van luchtdruk van CMM.

nano cmm

2. Het effect van lucht reinheid

Omdat de lucht is niet zuiver, maar bevat niet alleen een bepaalde hoeveelheid water, maar ook veel stof en andere onzuiverheden. Deze verontreinigingen zullen samen gaan in de luchtcompressor met lucht. En dan gaan ze in hoge druk perslucht met olie mist deeltjes aan elkaar. Als deze verontreinigingen niet worden verwijderd, zal het zeer schadelijk zijn voor het gebruik en de prestaties van de meetmachine vooral in de volgende twee aspecten zijn:

  • Het effect van luchtverontreinigingen

Er zijn tal van onzuiverheid deeltjes in perslucht die niet worden gefilterd. De diameter van deeltjes enkele tot tientallen micrometers. Na het in de compressor met vocht in de lucht, kunnen ze enige materialen. Hun diameter groter is. Als dit soort dingen direct in CMM gaan zonder filtering, kan het ernstige bedreiging voor de levensduur van CMM veroorzaken. In ernstige gevallen kan het leidt tot schrappen van CMM.

  • Het effect van olie en water

Olienevel en vocht in de lucht wordt samengeperst tot hoge druk samengeperste lucht door de compressor. De lucht is niet gefilterd en gaat in de luchtpijp van CMM. Dit kan leiden tot ernstige corrosie aan de lucht leidingen. En het zal ook andere verontreinigingen in de aansluitleiding, die direct de geleiderail invloed creëren. Tot slot zal het leiden tot onnauwkeurige meetresultaten en zelfs van invloed op de levensduur van CMM.

Hoewel Nano CMM heeft filtercomponent effectief zuiveren perslucht. Echter, ons bedrijf luchtzuivering apparaat heeft een zeer hoge precisie, we raden gebruikers aan luchtfilter naast luchtcompressor configureren. Als er te veel water in de lucht, is het sterk aanbevolen gebruiker aan de lucht drogen systeem uit te rusten.