Huis > Oplossingen > Inhoud

Basis Kennis van CMM Software

Jul 31, 2017

De drie-coördinaire meetmachine bestaat uit de host, het software systeem, het elektrische (besturingssysteem) en het meetsysteem. De volgende inhoud wordt voornamelijk geïntroduceerd door het computer software systeem van de coördinatemetingmachine .

De computer is het gegevensverwerkingscentrum. De hoofdfuncties zijn:

1. Parameter instelling van het controlesysteem; De bovenste computer communiceert met het besturingssysteem en implementeert de parameter instelling via "super terminal". Speciale software kan worden gebruikt om het systeem te debuggen en te testen.

2. Voer de hoofddefinitie en de hoofdkalibratie uit, en de radiuscompensatie van de sonde; Door middel van verschillende meetkopconfiguratie en verschillende meetkophoeken zijn de gemeten coördinatiewaarden verschillend. Om de resultaten van verschillende configuraties en verschillende meetkopposities te kunnen berekenen, moeten de sondokalibratie worden uitgevoerd voordat de meting wordt uitgevoerd. Via deze methode kunnen we sondeconfiguratie-informatie verkrijgen om radiuscompensatie van elk meetpunt te doen en de coördinaten van verschillende meetpunten vanuit verschillende hoeken over te brengen naar de "benchmark" hoofdpositie.

1.jpgQQ截图20170803100934.jpg

3. Stel het coördinatensysteem op voor de behoefte aan meting. De software kan het coördinatensysteem opstellen met de verwijzing van de onderdelen, en het verwijst naar het onderdelencoördinatensysteem dat kan worden verplaatst en gedraaid naar behoefte. Voor het gemak van de meting kan meerdere coördinaten worden opgezet.

4. Bereken en analyseer de meetgegevens. Het kan allerlei toleranties die nodig zijn voor deeltekeningen berekenen en evalueren, en gebruik statistische software om de meetresultaten te meten. Diverse speciale meetsoftware kan gebruikt worden voor het meten van versnellingen, bochten, oppervlakken en complexe onderdelen.

5. Programmeren, informeer de verplaatsingspositie en raak de controle aan op het besturingssysteem; De meetsoftware kan worden geprogrammeerd door middel van opnamemeting en offline programmering volgens de behoeften van de gebruiker, die gebruikt kan worden om de batchdelen automatisch en accuraat te meten of te scannen.

6. Output meting rapport; In de meetsoftware kan de operator de sjabloon instellen volgens het formaat dat hij nodig heeft en het testrapport genereren.

7. Verzend meetgegevens naar het opgegeven netwerk of computer. Via de netwerkverbinding kan de computer gegevens, programma-invoer en -uitvoer uitvoeren.


Informeer ons als u vragen of adviezen heeft

E-mail: overseas@cmm-nano.com