Huis > Oplossingen > Inhoud

Factoren die de beeldvorming van CCD beïnvloeden

Aug 21, 2017

Sommige technologische sprongen, zoals pixels, hebben meer markten naar camera's gebracht.

De CCD camera in de Video Measuring Machine wordt ook continu geoptimaliseerd, maar weinig mensen begrijpen de invloed van de CCD-beeldkwaliteit, met name de CCD-grootte. Vele malen beschouwen we alleen de brandpuntsafstand van de lens, de blootstellingstolerantie, de signaal-ruisverhouding, enz., Maar we weten niet dat deze nauw verbonden zijn met de CCD-grootte. Wat is precies het effect van CCD-grootte? Hieronder volgt een korte introductie van de relatie tussen CCD-grootte en beeldkwaliteit.

1. Foto-gevoelig element MOS

Het lichtgevoelige element MOS van CCD is de container die gebruikt wordt om de lading op te slaan en het volume van de container is de blootstellings tolerantie. En CCD-grootte heeft de grootte van de MOS direct beïnvloed, dus wanneer de grootte stijgt, zal het MOS-volume toenemen, maar het zal onvermijdelijk een afname van de CCD-pixel veroorzaken. Maar houd de lading toenemen, maakt het dynamische bereik van CCD, de belichtingsbreedte zal toenemen, de CCD kan gevoelig zijn voor de meer subtiele veranderingen in het licht, waardoor de film sterke administratieve niveaus zou hebben.

Integendeel, de pixel wordt verbeterd, maar de verbetering van de resolutie zal de kwaliteit van de foto niet verbeteren. De lading overlading zal leiden tot het uiterlijk van het beeldgeluid en de totale beeldkwaliteit zal afnemen. Zo is het soms belangrijk om de vraag naar pixels te verminderen om een beeld van hoge kwaliteit te krijgen.

QQ截图20170322091907.jpg3020S_副本.png

2.Focal lengte

De CCD-grootte van de DC is erg klein, waarschijnlijk slechts een dozijn of een paar dozijn van de 135 film, dus de lens van DC is erg kort. De diafragma-index is gelijk aan de brandpuntsafstand van de lens, zodat de korte brandpuntsafstand niet alleen het bereik van de diafragma beperkt, maar ook de diameter van de lens beperkt, wat ook de mogelijkheid beperkt om het licht te vangen.

3. Vergelijking en keuze

Vaak gebruiken we pixels om camera niveaus te beoordelen, maar we beschouwen zelden grootte. In feite is grootte een belangrijke indicator voor digitale camerabeelden. Onder dezelfde omstandigheden, hoe groter de camera grootte, hoe beter het beeld, en hoe hoger de pixel zal de kwaliteit van de foto beïnvloeden. Gewoonlijk heeft CCD de volgende afmetingen: 1 / 2,7 inch, 1 / 2,8 inch, 2/3 inch, 1/3 inch, APS, enz. Algemene SLR camera's zijn in APS, dus let op grootte bij het kiezen van uw camera.Informeer ons als u vragen of adviezen heeft

E-mail: overseas@cmm-nano.com