Huis > Oplossingen > Inhoud

Hoe de berekening van Coaxiality met behulp van CMM

Nov 16, 2017

Coaxiality is een gemeenschappelijke soort van tolerantie in het testen van mechanische producten. Er wordt aangegeven dat de as en de as van het deel, gat en gat, de as en het gat, het kan ook worden opgevat als: bepalen van de mate van afwijking van de werkelijke as en de referentie-as. Meting, coaxiality wordt vaak aangetroffen in de meting, de gebruikte meetapparatuur is vooral3D coördinaat meten van machine(CMM),CMM is erkend als de testapparatuur die precisie met betere vorm fout.

微信图片_20171116200858.jpg

De methode voor het meten van de Coaxiality met behulp van coördineren meetmachine zijn de gemeenschappelijke aslijn methode, de rechtheid-methode en de methode van de afstand, de gebruikte as-methode is de meest gebruikte methode

1. gemeenschappelijke as-line, methode

Het meten van meerdere cirkelvormige dwarsdoorsnede op het gemeten element en referentie-elementen, dan voegt u de ronde cirkel bouw een 3D lijn, als een gemeenschappelijke as, de diameter van elke cirkel kan in strijd zijn, en vervolgens berekent de benchmark gemeten cilindrische kolommen en de gemeenschappelijke as van coaxiality, nemen de maximale als de coaxiality van de onderdelen. Deze gemeenschappelijke as is vergelijkbaar met een gesimuleerde as, zodat de meting van de gemeenschappelijke aslijn methode het dichtst bij het proces van de feitelijke montage van de onderdelen is.

微信图片_20171116200910.jpg

2. rechtheid methode

De cirkel van meerdere doorsneden wordt gemeten op de elementen en referentie-elementen, en selecteert vervolgens deze elementen voor de bouw van een 3D rechte lijn. De coaxiality is ongeveer twee keer zo de mate van rechtheid. De verzamelde cirkels zijn beste geheel-cirkel gemeten, en als ze worden gemeten in een sector, de fout berekend door meting software kunnen groot zijn.

3. afstand methode

De coaxiality is twee keer zo de maximale afstand tussen het gemeten element en de as van het base-element. Wanneer de maximale afstand tussen het gemeten element en de referentie-element wordt berekend, kunt u deze vermenigvuldigen met 2. De methode van de afstand wordt berekend door projecteren maximale afstand op een vliegtuig op, dus dit vliegtuig beter loodrecht op de as gebruikt als de benchmark is. De voorwaarde is meer geschikt voor het meten van concentriciteit.


Infrom gelieve ons als u vragen heeft of advies

E-mail:Overseas@CMM-nano.com