Huis > Oplossingen > Inhoud

Hoe kies je een CMM? (IK)

Jun 12, 2017

De functie van de driecoördinaire meetmachine is om de afmetingsgegevens snel en accuraat te beoordelen. Hieronder vindt u de introductie van hoe u een CMM kunt kiezen:

De meetmachine met drie coördinaten meet werkstukken door een sensor te gebruiken, genaamd een sonde, de verkregen data kan gecombineerd worden met een beschrijving van het artefact of een specifieke eigenschap van het artefact, zoals een gat. Door deze afmetingen te beschrijven, is het makkelijker te bepalen of een artefact of kenmerk te slecht is. De informatie geeft ook aanwijzingen om aberraties in het productieproces te corrigeren.

(IK)                    Laat de coördinaire meetmachine bij uw toepassing passen

Als u voor uw werk een coördinaire meetmachine nodig heeft, hoe kies u het beste?

Het eerste wat u moet doen is om te bevestigen welk type CMM u nodig heeft. Volgens de locatie van de hoofdplaats op de meetmachine zijn er drie basis types: verticaal, horizontaal en draagbaar. Voor de verticale coördinaire meetmachine is de sonde op de verticale arm geïnstalleerd, de precisie van de meetmachine is hoger dan die van de horizontale meetmachine. Omdat het brugstype stabieler is en minder bewegende delen heeft, waardoor het een betere stijfheid en stabiliteit heeft. De verticale driecoördinaire meetmachine bevat verschillende afmetingen, u kunt het gebruiken om de romp van het kleine vistuig op de motorbox of zelfs de commerciele vliegtuigen te meten.

De horizontale meetmachine is de sonde op de horizontale as geïnstalleerd. Ze worden vaak gebruikt om grote werkstukken op te sporen, zoals een auto lichaam.

De draagbare meetmachine vereenvoudigt de meting van de artefacten en assemblies die niet naar de meetmachine kunnen worden verplaatst, een draagbare   Meetmachine kan worden geïnstalleerd op een artefact of montagestuk of zelfs binnen, dit zorgt voor metingen van de interne ruimte. Door gebruik te maken van een draagbare kan de beweging bewegen, tijd vervoeren.

image.png


Informeer ons als u vragen of adviezen heeft

Email: overseas@cmm-nano.com