Huis > Oplossingen > Inhoud

Hoe de CMM-werk efficiëntie verbeteren

May 22, 2017

Coördinatiemeetmachine (CMM) als een soort van hoge precisie algemene meetapparatuur heeft een geschiedenis van decennia van ontwikkeling en wordt steeds vaker gebruikt op het gebied van industriële productie, steeds meer aandacht besteed aan de productie-georiënteerde bedrijven. De introductie van CAD-functie in de meetsoftware duwt de CMM op een nieuwe hoogte.

CMM is een soort van hoge precisie instrumenten, kan niet onbeperkt de werkuren verlengen, om deze te beschermen, hebben we ook regelmatig nodig om de prestatie aanpassing te behouden. Er zijn verschillende belangrijke manieren om het gebruiksniveau van de CMM te verbeteren:

surminS66_副本.jpg

A. Offline programmering

De CNC CMM heeft de efficiëntie van batchmeting verbeterd, en door middel van programmering van het gegeven werkstuk kunnen we de automatische snelle meting realiseren. Voordat u CAD-functies instelt, moeten professionals procedures programmeren die overeenkomen met tekeningen. Deze methode is relatief complex en heeft hogere eisen aan exploitanten. Een manier om dit te doen is het gebruik van de zelf-leren programmeringsfunctie van de software, en automatisch het meetprogramma genereren tijdens het meten van de artefacten. Dit programma kan automatisch worden ingeschakeld wanneer dezelfde artefacten opnieuw worden gemeten. Omdat deze methode makkelijk is, wordt het algemeen gebruikt in de industrie. Maar aangezien deze programmering niet afhankelijk kan zijn van het werkelijke werkstuk, zijn er veel nadelen die moeilijk te overwinnen zijn. Een voordeel is dat de software de hardwareomgeving niet kan verlaten, we moeten een complete set gasbron vormen om meetfunctie te maken. De normale werking kan geprogrammeerd worden, dit is ingewikkelder. Het andere voordeel is dat de programmering niet kan worden geprogrammeerd zonder het werkstuk. Het is dus nodig om te wachten tot het artefact wordt verwerkt voordat het kan worden geprogrammeerd, waardoor de efficiëntie wordt verminderd en de productie wordt beïnvloed.

Na het introduceren van de functie van CAD in software, omdat we de programmering kunnen uitvoeren in de offline virtuele meting gebaseerd op CAD-model, lost u hierbij het bovenstaande probleem op. Of de productie al dan niet is uitgevoerd, kunt u programmeren zodra de CAD-tekenbestanden worden ingevoerd in de meetsoftware. Het werkstuk kan gemeten worden zodra het verwerkt is, wat de efficiëntie van de productie aanzienlijk verbetert.


Informeer ons als u vragen of adviezen heeft

E-mail: overseas@cmm-nano.com