Huis > Oplossingen > Inhoud

Hoe de meting meer precisie maken

Jul 13, 2017

Bij het testen van het product, wanneer u hetzelfde programma of dezelfde onderdelen vele malen probeert te testen, is het gebleken dat de testverschillen groot zijn, de output niet consistent is of anders is dan de feitelijke montagevoorwaarde, moet u controleren of analyseren Verschillende aspecten. Hierna volgen punten.

A. Bevestiging en klemmen

Wanneer de meeste gebruikers onderdelen meten, denken ze dat het zelfgewicht van het werkstuk er geen positieverschuiving kan maken bij het meten. Eigenlijk is de graniettafel erg glad. Als het werkstuk direct op de tafel zit, zal er een positie verschuiven als gevolg van het zwaartepunt van de zwaartekracht of trilling, waardoor de gemeten resultaten veranderen. Vooral wanneer het werkstuk klein of licht is.

Voor het batch testen moet een wetenschappelijke manier vaststellen, dat is 3 punten ondersteuning lokalisatie, en moet een betrouwbare en handige locatiedatum hebben om de nauwkeurigheid van de klemherhaling te waarborgen.

QQ图片20160114095903_副本.jpg

B. Kies de juiste stylus

1. De juiste diameter van de stylusbal

Sommige "blanco stuk" is zonder slijp verwerking of burr verwerking. Omdat de zelffout groot is, kan het ook grote herhaalbaarheid veroorzaken. In dit geval wordt voorgesteld om de grote diameter van de stylus te kiezen en meer punten op de eigenschappen te verzamelen om het relatief gemiddelde effect te krijgen en goede herhaalbaarheid te krijgen.

2. De redelijke lengte van de stylus

De lengte en het gewicht van de stylus en de uitbreiding hebben een grote invloed op de meetnauwkeurigheid en herhaalbaarheid. Probe laadcapaciteit en sonde gevoeligheid (ook de precisie van meet sonde) is vaak een tegenstrijdige waarde. De stylus en verlenging die verder dan de sondebelasting kan veroorzaken, veroorzaken storingsfout en verkort de levensduur van de sonde. Dus, bij gebruik van de langere stylus, kies bijbehorende grotere belasting zuigbekers of meetsensor.

3. Probe kalibratie

De correctheid van de sonde-kalibratie is de zekerheid van de meetnauwkeurigheid, met name de sondepositie en de sonde-kalibratie, moet gecontroleerd worden om de nauwkeurigheid van de meting te waarborgen.

Bij gebruik van bol en bij hogere meetnauwkeurigheid, moeten we in elke laag kalibratiepunten vergroten; In het geval van complexe oppervlak- en curvekenmerken, moeten we het aantal controlelagen op passende wijze verhogen.


Informeer ons als u vragen of adviezen heeft

E-mail: overseas@cmm-nano.com