Huis > Oplossingen > Inhoud

Hoe nauwkeuriger te meten? (I)

Jun 29, 2017

Het is nodig om in verschillende aspecten te controleren en analyseren wanneer we hetzelfde programma, hetzelfde onderdeel of functies vinden. 'Verscheidene testresultaten zijn heel anders, zelfs verschillende operators kunnen verschillende resultaten uitvoeren of het gemeten resultaat is in strijd met de feitelijke assemblage toestand. Hoe snel u de oorzaak kunt vinden en het risico op kwaliteitsinspectie elimineren, volgt u de volgende stappen:

Controleer eerst de klem en bevestiging van het werkstuk

Omdat de granieten aanrecht erg glad is, als het werkstuk direct op tafel wordt geplaatst, gaat het in het zwaartepunt van de meetcentrale of de versnelde beweging produceert trillingen. Al deze zullen de meetresultaten beïnvloeden, vooral als de reserve onderdelen erg klein en licht zijn. Bovendien lijkt het dat een laagje rubber of plastic verspreid kan worden om de werktafel te beschermen. Maar het zorgt voor een slechte meetherhaalbaarheid voor de reserveonderdelen. Zo wordt voor het testen van batchen een wetenschappelijke wijze van klemmen, driepunten ondersteunende lokalisatie aangenomen en moet een betrouwbare en handige locatiedatum zijn om de nauwkeurigheid van de klemherhaling te waarborgen.

image.png

Ten tweede, selecteer de redelijke stylus configuratie

een)      Voor sommige reserveonderdelen die zonder slijpmachineverwerking of -bewerking zijn, wordt de stylus met een grotere diameter aanbevolen; Voor het makkelijk vervormde werkstuk wordt voorgesteld om een kleine kracht meetkop te kiezen.

b)     Probe Kalibratie

De juistheid van de meetkopkalibratie is de garantie van meet nauwkeurigheid, met name de kalibratie van de multi-head positie en de ster type sonde, die dubbel gecontroleerd moet worden om de nauwkeurigheid van de meting te waarborgen. Bij het gebruik van de standaardbal om de sonde te controleren, moeten de calibratiepunten in elke laag op de juiste wijze worden verhoogd voor de hoge nauwkeurigheid van de meting; Om het karakteristiek van complex gebogen oppervlak te meten, is het nodig om het aantal gekalibreerde lagen te verhogen; Het is belangrijk om op te merken dat we vaak een detail over het hoofd zien: om te bevestigen dat het hoofdcomponent is opgeschroefd; Om uw naald robijn sferisch te bevestigen en Standaard bolvormig is schoon.Informeer ons alsjeblieft als u een vraag of advies hebt

E-mail: overseas@cmm-nano.com