Huis > Oplossingen > Inhoud

Meten van de fout van CMM (I)

Dec 29, 2016

Op dit momentcoördinaat meten van machine(CMM)wordt op grote schaal gebruikt in de industrie, het is een soort algemene meetapparatuur met hoge precisie, hoge efficiency, het is de kwaliteit verzekering hulpmiddelen voor machinale verwerking, productie van de schimmel, auto productie, lucht-en ruimtevaart en andere industrieën. Daarom is het belangrijk te gebruiken CMM in de productie.

1. mechanische fout

CMM zelf bestaat fouten vanwege delen verspanen, kalibreren en andere factoren. Meestal volgens de geometrische parameters van de fout in alle graden, verdeel fouten in drie positie, 6 rechtheid, 9 hoek fout en 3 haaksheidtoleranties. Totaal 21 onderdelen van parameter fout.

2. meting van de methode fout

CMM is gebruikt in grootte fout meting van onderdelen en componenten, vorm en positie fout-meting, met name het hoge nauwkeurigheid, hoge efficiëntie en grote meetbereik in formulier fout meting heeft. En er zijn vele soorten van methoden voor het meten van de vorm andamp; positie van fouten, GB1958-80andlt; De vorm en positie tolerantie test regulationsandgt; opgegeven er zijn vijf fout detectie principe: vergeleken met de ideale element beginselen; het principe van het meten van de coördinaten; het principe van het meten van de karakteristieke parameters van slijtage. En het bevat ook meer dan 100 soorten meetmethoden. Als we de juiste detectie-beginsel niet gebruiken bij het meten van de vorm andamp; plaatst u fouten, meetfout zal veroorzaken. Dus, mensen die betrokken is bij de werking van het CMM moet vertrouwd zijn met de meetmethode, met name de methode voor het detecteren van formandamp; positie fouten.

3. menselijk falen

Veel voorkomende reden van menselijke fout: punten record is genomen onder bepaalde omstandigheden van belasting. Menselijke fout is opgetreden als handleiding voor het verzamelen van punten, de snelheid van de meting van elke persoon anders is, die leiden tot menselijke fouten. De andere oorzaak van menselijke fout is dat het moeilijk is om te verzamelen van punten in de richting bij het meten van de elementen. Of wat we vaak zeggen dat de werkelijke meetpunt en de theorie van de cosinus fout maateenheid wijs.


Informeer ons als u vragen heeft of advies

E-mail:Overseas@CMM-nano.com