Huis > Oplossingen > Inhoud

Draagbaar drie-coördinaat meetarm principe en foutcompensatie analyse

Jun 27, 2017

Basisinleiding

De draagbare drie-coördinaire meetarm is een drie-coördinatenmeting Systeem gebaseerd op roterende gewrichts- en roterende arm, wordt de lengtemaat vervangen door de maat van de hoek. Vergeleken met de traditionele driecoördinale meetmachine heeft het de voordelen van eenvoudige mechanische structuur, klein volume, hoog rendement, lichtgewicht, groot meetbereik, flexibele en handige, lage kosten en on-site meting. Het wordt wijd gebruikt in auto's en onderdelen, schimmel, luchtvaart, scheepsbouw, stoomturbine, zware machines en andere bewerkingsindustrieën. Maar deze draagbare drie-coördinaire meetarm is een serie structuur, met een grote foutfactor en grote foutoverdrachtcoëfficiënt. Om de meetprecisie van de meetarm te verbeteren, moet calibratie en foutcompensatie worden uitgevoerd voor gebruik om ervoor te zorgen dat de meetnauwkeurigheid binnen de precisie van het ontwerp ligt.

Operatie principe

De draagbare driecoördinaire meetarm is verbonden met zes roterende armen en één meetkop door zes roterende gewrichten, de hoekcoder is in elke verbinding geïnstalleerd, de meetarm is vastgezet aan de basis en het hoofd kan zich in de ruimte bewegen die kan vormen Een meetruimte met gesloten sfeer; Door in elke verbinding geïnstalleerd te worden en een interne hoek van de foto-elektrische encoderhoek en -balk voor elke gezamenlijke hoek te combineren, combineren de mechanische parameters van elke gewrichtsarm (de hoek tussen de armlengte, de gewricht, enz.), Met behulp van een coördinaatmodel met 3 D Coördinaten van meetpunten worden bereikt.

Fout vergoeden

Door de hoekcoder van de meetarm te verbeteren, te bewerken en te assembleren precisie van mechanische onderdelen die de nauwkeurigheid kunnen verbeteren. De verbeterde precisie is echter beperkt, de kosten zijn zeer hoog. In de voorwaarde dat er een fout is in de parameters van de organisatie, kan de foutcompensatiemethode de metingsprecisie aanzienlijk verbeteren. Traditionele drie-coördinaire meetmachine heeft een hoge nauwkeurigheid van meting, wat veel hoger is dan draagbare drie-coördinaire meetmachine. Zo kunnen drie coördinatemetingmachines worden gebruikt voor het meten van de foutruimtekalibratie en foutcompensatie van de armruimtegeometrie. De hierin voorgestelde foutcompensatiemethode is het foutmodel voor het meten van de meetarm en de standaardwaarde van de drie-coördinaire meetmachine. Op basis van het foutmodel is de foutdatabase ingesteld om de positiefout van de meetarm te corrigeren.Informeer ons alsjeblieft als u vragen of adviezen heeft

E-mail:   overseas@cmm-nano.com