Huis > Oplossingen > Inhoud

De voordelen van handmatige, semi-automatische en Full-automatische CMM

Sep 22, 2016

Drie coördinaten meetmachine (CMM) is een soort meetmachine welke geometrische vorm, lengte en omtrek van een cirkel verdelen binnen het bereik van een ruimte kan vertegenwoordigen. Het kan worden verdeeld in handmatige, semi-automatische en volautomatische type.

Halfautomatische CMM, vergeleken met automatische CMM, gebrek aan volledig automatisch naaldsonde systeem . Wanneer het werkstuk wordt gemeten volgens het programma, wanneer de sonde transformeren naar andere hoek, moet kunstmatig transformatie gebruiken.

Wat betreft nauwkeurigheid, manuele drie coördinaten meetmachine is puur handmatige bediening, zodat de willekeurige fout dan automatische type. Volautomatische coördinaten meetmachine, vergeleken met semi-automatische, volautomatische CMM is met automatisch controlesysteem op het meettijdstip, welke partij kan uitvoeren meten door het programmeren. Dus in vergelijking met de handmatige drie coördinaten meetmachine, de automatische soort sterk de detectie-efficiëntie te verbeteren.

In termen van prijs, manueel de type aangezien er geen motion control systeem, zodat de prijs is relatief laag. In het algemeen, handleiding type heeft een hoge eis aan de exploitanten, hoe meer ervaring operatoren, de hogere nauwkeurigheid kan bereiken. In het algemeen, als het inspecteren bedrag is klein en de nauwkeurigheid is niet hoog is, kan handmatig CMM kiezen. Semi-automatische type heeft bepaalde voordelen in prijs in vergelijking met automatische CMM. Maar aan de meting van efficiency, volautomatische machine is beter.

Laat het ons weten als u vragen of advies

E-mail: overseas@cmm-nano.com