Huis > Oplossingen > Inhoud

Verschillende basisbeginselen van lengtemeting (I)

May 04, 2017

Het minimum vervormingsprincipe

In lengtemeting is de oorzaak van de vervorming van de te testen stukken en de meetinstrumenten hoofdzakelijk toe te schrijven aan de thermische vervorming en elastische vervorming (de contact vervorming en de vervorming veroorzaakt door zwaartekracht). De vervorming verandert het gemeten stuk en de maat van meetapparatuur verandert en beïnvloedt de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van het meetresultaat. Daarom moeten we tijdens het metenproces proberen de vervorming te minimaliseren door verschillende oorzaken, dit is het minimale vervormingsmethode.

1.   Thermische vervorming

(1. Overzicht

Warmte bilges koud krimpen, dit is een natuurlijk fenomeen, het is deze functie die vaak leidt tot een ernstige afwijking van het meetresultaat.

Formule voor de lineaire thermische vervorming is:

△ L = L • een • △ t

L - Object grootte , mm ;

A - lineaire thermische expansiecoëfficiënt , 10-6 / ℃;

t - temperatuurvariatie , ℃.

Bijvoorbeeld: derde lijn schaal standaard metalen lineaire thermische uitzettingscoëfficiënt: a = 18,5 × 10-6 / , als de temperatuur verandert in t = 1 , dus 1 meter zal veranderen : L = L a • △ t = 1000 × 18,5 × 10-6 / = 18,5 μm

Voor precisiemeting is de kloof heel groot.

Als gevolg daarvan, om de delen van hoge precisie, grote afmetingen te testen, is de invloed van temperatuur een factor die niet kan worden genegeerd.

Alle precisie testen moeten de temperatuur voorwaarden regelen , met name voor de lengtemeting, bijna alle verificatieregelgeving die de temperatuurbehoeften aangeeft. Het betekent dat onder bepaalde omstandigheden van temperatuurmeting geen temperatuurcorrectie nodig heeft, anders wordt het herzien. Voor hoge precisie is grootmaat materiaalmeting isotermisch nodig.

(2) De thermische vervorming leidt tot een meetfout

De meetfout veroorzaakt door hete vervorming komt voornamelijk door het verschil in temperatuur tussen de te testen stukken en het meetinstrument. We moeten de stukken testen en meetinstrumenten (meter) in het laboratorium plaatsen voor isothermale voor meting (isotermische tijdslengte is gerelateerd aan temperatuurverschil, massa, warmteafvoergebied en het omgevingsmedium en andere factoren). Maar ondanks isotherme, grote oppervlaktetemperatuur en inwendige delen zijn niet gelijk; Zelfs in de thermostatische kamer is de temperatuurveldverdeling niet noodzakelijkerwijs homogeen. Er zal een bepaalde fout voor temperatuurmeting zijn. Het meten van de temperatuuromgeving als gevolg van het menselijk lichaam, zoals de warmtebron van de lichtbron, zal volatiel zijn. Na isotherm wordt de meetfout veroorzaakt door de thermische vervorming zeer klein, in een bepaalde mate van meting kan het verwaarloosd worden.

In de metingen houden bijna mensen alleen aandacht aan de conditie van constante temperatuur, negeerde de invloed die wordt veroorzaakt door de temperatuurconductie van het lichaam. Bijvoorbeeld: a   Binnenkalken met een lengte van 280 ~ 4000mm, leg de handen voor 2-5 minuten, de lengte zal met 20 ~ 50 μm toenemen , gebruik je wijsvinger en duim (zonder handschoenen) om een gageblok voor 20 mm 30 s te nemen De grootte neemt toe met 0,5 μm (het is niet toegestaan).

Daarom moeten de hoge precisie meetinstrumenten , zoals contactinterferometer, platte en dikke interferometer en de flat-crystal dikte interferometer uitgerust zijn met het voorkomen en verminderen van thermisch isolatie apparaat.


Informeer ons als u vragen of adviezen heeft

Email: overseas@nano-cmm.com