Huis > Oplossingen > Inhoud

Verschillende basisprincipes van lengtemeting (II)

May 08, 2017

2. Elastische vervorming

Overzicht:

Tijdens de meting zal het gemeten werkstuk elastische vervorming veroorzaken door meetkracht, contactvorm, gewicht, wat meetfout zal veroorzaken.

Over het algemeen omvatten elastische vervorming hoofdzakelijk deformatie van de instrumentenstenten of deformatie van de steun; Contact deformatie tussen sonde , werkbank en de gemeten onderdelen, enz. Waarom is er een meetkracht van meetinstrumenten van contacttype; Waarom contactformulier opgeven Waarom de ondersteunende punten goed selecteren bij het meten van langwerpig stuk, enz.. Deze proberen de elastische vervorming te verminderen om de meetfout die door de elastische vervorming wordt veroorzaakt te verminderen.

(1) Ondersteuning vervorming

Bij geteste stukken horizontaal geplaatst, heeft de buigende vervormingstoestand, ondersteunende weg en de steunpositie een nauwe relatie met de keuzes van ondersteunende positie. Voor lange en dunne stukken is de invloed van de zwaartekracht meer uitmuntend.

(2) Contact Deformatie

Als we de maatkracht niet correct kiezen, het materiaal van de contactlichaam en de contactmethode, zal het leiden tot grotere oppervlakcontact vervorming.

① Contact vervorming veroorzaakt door kracht

Tijdens contactmeting moet er voldoende kracht van meetinstrument zijn om ervoor te zorgen dat de sonde en het gemeten werkstuk betrouwbaar contact hebben. Maar het bestaan van meetkracht zal deformatie vervormen in de contactpositie, wat de fout zal veroorzaken. Generaal besluiten we de meetkracht volgens de geteste stukken tolerantie, wanneer de tolerantie kleiner is dan 2um, moet de meetkracht niet hoger zijn dan 2,5 N; Wanneer tolerantie 2 ~ 10um bedraagt, moet de kracht 2,5 ~ 4N zijn; Bij tolerantie groter dan 10um, moet de kracht groter zijn dan 4N, maar minder dan 10N.

② Contact vervorming veroorzaakt door contact op te nemen

Gewone contactpersoon verdeeld in puntcontact, lijncontact en oppervlaktecontact. Vertel uit de relatie tussen de vervorming en contactoppervlak, het kleinere contactgebied, de hogere druk en de grotere vervorming. Duidelijk bij dezelfde meetkracht is de deformatie van de puntcontact de grootste en de contactconformatie is minimaal.

Contactmethode wordt bepaald in de meetvereisten. Zoals bij het meten van de gatenblok, gebruik de bal het vliegtuig aanraken; Bij het meten van de diameter door gebruik te maken van een externe micrometerventiel, gebruik van een vlakke sonde-aanrakingscilinder, enz. We moeten in het algemeen deze principes in het meetproces volgen.


Informeer ons als u vragen of adviezen heeft

E-mail: overseas@cmm-nano.com