Huis > Oplossingen > Inhoud

De Abbe Principle-Nano Metrology

May 11, 2017

Abbe-principe

Abbe-principe heet ook het bedradingsbeginsel, het beginsel van serie, is een belangrijk principe in lengtemeting . Het wordt meestal omschreven als: "Als u de juiste meetresultaten voor het meetinstrument wilt maken, moet u de instrumentmeter op de middelste lijn van het verlengsnoer monteren." Fouten veroorzaakt door schending van Abbe-principe, genaamd Abbe-fout. Het is het eens met Abbe-principe, de secundaire fout genoemd. Deze fout kan worden genegeerd wanneer het zich voordoet in de situatie dat de hoek tussen de meetstang en de middelste lijn van de meting zeer klein is. Fout veroorzaakt wanneer het het niet eens is met het principe van Abbe de eerste fout heeft genoemd. Deze fout moet in aanmerking worden genomen.

De meest typische instrumenten die volgens het abbe-principe zijn, zijn abbe-lengtevergelijker, verticale optische meter, lengte meetinstrument, enz.

Daarom zal de invloed van de kantelhoek, die voortvloeit uit de niet rechtstreekse geleidingsrail, quadratische fout creëren. Zo kunnen de vereisten van de geleiderspoorrechteheid in het apparaat verminderen, dit kan ook helpen bij het reduceren van de productiekosten van het instrument. Maar de tekortkoming is dat dit soort treinverhoging instrumentenlengte en -grootte zal verhogen en de temperatuur beïnvloedt de vervorming groter wordt. Zo moeten we in sommige situaties het Abbe-principe schenden en de parallelle regeling aanvaarden. Bijvoorbeeld, tijdens de lengtemeting van de vernierkalipermeting, de longitudinale meting van de universele gereedschapsmicroscoop, enz., Teneinde de meetfout te verminderen (eerste-orde fout), enerzijds, moeten we de bewerkingsprecisie van de loodrail verbeteren, Daarentegen zou de afstand tussen meetwaarde en materiaal moeten worden verkort.

 

Informeer ons als u vragen of adviezen heeft

E-mail: overseas@cmm-nano.com