Huis > Oplossingen > Inhoud

De toepassing van de coördinatemetingmachine in de praktijk

Aug 03, 2017

Coördinatie meetmachine is momenteel niet alleen een soort laboratorium meetinstrument, maar wordt veel gebruikt in bewerkings- en montage-werkplaats. In de automobielindustrie is de CMM het noodzakelijke meetinstrument voor product kwaliteitsborging en kwaliteitscontrole. De toepassing van de coördinaire meetmachine in de praktijk komt hoofdzakelijk tot uiting in de volgende aspecten:

1. Kwaliteit inspectie van de producten.

Door de verwerking van producten wordt steeds meer ingewikkeld, hogere en hogere precisie, wordt de CMM geleidelijk de belangrijkste armatuur van de kwaliteitscontrole. Het wordt gebruikt om alle inspecties van de machinedimensionatie uit te geven om ervoor te zorgen dat gekwalificeerde producten worden geleverd aan de volgende werkprocedure. Bij elke verwerkingsprocedure, zolang er een statusverandering is, moet er een CMM-detectie worden verzonden, zoals vervanging van gereedschap, bewerkingstijd of programma. Voor extreem complexe mechanische onderdelen kan de traditionele armatuur al niet voldoen aan de eisen van kwaliteitscontrole, tegelijkertijd de verwerking en het ontwerp van de maat worden een moeilijk probleem door de complexiteit van de verwerking, zodat de coördinatemetingmachine de belangrijkste kwaliteitsmiddelen wordt inspectie.

东莞洄科.jpg

2. Begrijp de aanpassingsstatus van de apparatuur.

Als de meetresultaten aantonen dat de verwerking van de onderdelengrootte verdeeld is naar de ene kant van de tolerantiezone, blijkt dat de apparatuur niet naar de beste wordt overgedragen. Wij kunnen indien nodig apparatuur of inrichting aanpassen.

3. Begrijp de ontwikkelingstendens van het proces tijdig en stuur waarschuwingssignalen naar de toestand van producten en apparatuur.

Als de grootte van het bewerkte deel van het systeem in één richting drijft, waarbij de gereedschapslijtage, thermische drift of andere factoren worden aangegeven. Als gevonden door het meten van de geometrische parameters van de vormfout is steeds groter, de messen worden saai, wrijvingstoename, oscillatieverwerking, enzovoort. Dus we moeten het relevante personeel eraan herinneren om tijdige maatregelen te nemen om te verhelpen.


Informeer ons als u vragen of adviezen heeft

E-mail: overseas@cmm-nano.com