Huis > Oplossingen > Inhoud

De CMM-kalibratieprojecten en recalibratiefrequentie

Jul 27, 2017

Momenteel is de kalibratie van het drie-coördinaat systeem gebaseerd op JJF1064-2000 (coördinatie van de meetmachine kalibratie specificatie). Het kalibratie-item in de specificatie is: lengtemeting van de waardefout en de detectiefout. Het is aan te bevelen dat de recalibratie frequentie een jaar bedraagt.

image.png

1. Wanneer moet u 21 fouten kalibreren?

De 21 fouten vormen de basis van de drie coördinaire nauwkeurigheid, en de kalibratie is ingewikkelder. Hoewel het niet in de specificatie is opgenomen, is de kalibratie van 21 fouten nodig in de volgende situaties: de acceptatie van nieuwe machines; Wanneer het kalibratieresultaat van de lengtemetingsfout erg slecht is; De coördinaatmachine beweegt; Nadat de coördinaatmachine is gerepareerd.

2. Welke apparaten zijn nodig om een CMM te kalibreren?

De standaard voor het kalibreren van de drie coördinaten is: de grootte van het bijbehorende niveaumeterblok tot 1000 mm. Laser interferometer; Elektronische niveaumeter; het plein; Standaardbal, enz.

3. Iets over de specificatie - JJF1064-2000.

De klant kan ervoor kiezen om de 5D laser interferometer te gebruiken om de single-axis display waarde fout te kalibreren en gebruik het meetblok om de waarde fout van de diagonale lijn te kalibreren. Om 25 punten van verschillende richtingen van de standaardbal met een CMM- sonde te meten en de coördinaten van deze 25 punten op te nemen . Gebruik alle 25 gemeten waarde om het midden van de kleinste vierkante bol te berekenen. De maximale afstand tussen de 25 metingen en de sferische coördinaten is de detectie fout. Wanneer de klant 21 foutkalibratie moet uitvoeren, worden 21 items toegevoegd aan het bovenstaande schema.


Informeer ons als u vragen of adviezen heeft

E-mail: overseas@cmm-nano.com