Huis > Oplossingen > Inhoud

De invloed van kalibratie resultaat veroorzaakt door CMM sonde inspectie

Systeem van de sonde is het belangrijkste deel van de drie coördinaat meten machine(CMM), die voornamelijk wordt gebruikt voor het meten van het werkstuk oppervlak. En het heeft de gesloten relatie met de efficiency van het werk en de precisie van drie coördineren meetmachine. Waar er geen geavanceerde meetapparatuur hoofd, is er geen openstaande functies van CMM.

CMM sonde kalibratie heeft twee hoofddoelen: de diameter van de compensatie van ruby naald ontvangen en vaststellen van de relatie tussen verschillende hoek stylus nauwkeurig meten. Probe kalibratie nauwkeurigheid is rechtstreeks van invloed op de nauwkeurigheid van de kalibratie. De kalibratie van de sonde, moet drie coördinaat meten landmeter van de machine aandacht besteden aan het probleem volgen:

1. Selecteer het juiste meten naald en uitbreiding, algemene gebruiken 4 * 30 stylus zonder de extensie. Stevig installeren naald en bol, veeg schoon de stylus en bol door watervrij alcohol.

2. na de kalibratie van de sonde wordt sonde kalibratie nauwkeurigheid verificatie moet worden verricht, afwijking van validatie programma of bekend door de software, met niet meer dan 30 mm ring gauge en gage blok te vormen van een complete set van validatie.

3. het meten van de snelheid van de kalibratie van de sonde moet worden gehouden met de snelheid van de kalibratie van de nauwkeurigheid. Vooral voor die worden gebruikt voor een lange tijd of vaak, wanneer de gemeten snelheid van sonde kalibratie is anders, zullen de diameter van de compensatie en de ruby bal diameter afwijken.

4. als de sonde kalibratieresultaten gevonden dat de fout van de vorm groter is, overwegen of veroorzaakt door de volgende redenen of niet: ten eerste de sonde of bol niet geveegd omhoog, moet worden geveegd schoon na controle herhaald zou worden; Ten tweede, hoofd van de sonde is te oud, moet worden vervangen; Ten derde, de rechtheid van de gids spoorwegen heeft grote veranderingen, moeten worden gecontroleerd door middel van de precisie van verplaatsing kalibratie; Weer, moet de luchtkussen wordt geblokkeerd, tijdig gereinigd en aangepast. Als blijkt dat de diameter is niet normaal, overwegen niet veeg schoon of bol diameter input normaal is.


Informeer ons als u vragen heeft of advies

E-mail:overseas@cmm-nano.com