Huis > Oplossingen > Inhoud

De invloed op CMM veroorzaakt door meten Bar en bal

Dec 05, 2016

Meten bar en bal zijn belangrijke onderdelen aansluitendrie coördineren meetmachinesensor en het oppervlak van het werkstuk. Als koos ongepast meten bar en bal voor een specifieke taak, dit tot de onzekerheid van de meetresultaten en de inconsistenties leiden kan. Om te realiseren de optimalisatie van CMM moet precisie, in de keuze van het meetinstrument bar en bal attent.

1. de roudness van de meting bal

Meeste CMM meten ballen vast synthetische ruby. De ronding fout kan leiden tot een potentieel verlies van nauwkeurigheid tot 10%. De fabricage precisie niveau van ruby bal is het gebruik van de rang te definiëren, het niveau van een meetinstrument bal zijn ten opzichte van de maximale afwijking van de ideale sfeer hangt. Twee van de meest gebruikte meetinstrumenten niveaus is rang 5 en 10 (de bolvorm fout waren 0.13 um en 0,25 um). Ondanks het gebruik van grade 10 ter vervanging van de rang 5 kan besparen sommige kosten, maar dreigt gevaar van 5:1, dat de algemeen aanvaarde verhouding van CMM onzekerheid en vorm tolerantie is te brengen.

2. het materiaal van de meting bal

Hoewel ruby is het meest gebruikte materiaal voor het meten van de bal, maar andere materialen mogelijk beter geschikt omNeem contact op met scannen. Meten, meten van de bal langs het oppervlak van het werkstuk, dia scannen zal het leiden tot slijtage. In extreme gevallen, de langdurige blootstelling kan leiden tot het dragen van meten bal (abrasieve slijtage) of het werkstuk materiaal is vasthouden aan het meten ball(adhesion). In beide gevallen geldt voor het meten van de ronding van de meting bal.

Inscannen metenoppervlak van sommige materialen zoals gietijzer, abrasieve slijtage kan optreden. De overige kleine deeltjes kunnen veroorzaken enkele krassen voor meten bal en werkstuk oppervlak over het vormen van een klein vliegtuig op de meet bal. Voor dergelijke metingen is zirconia bal die hogere hardheid heeft een goede keuze. Slijtage van de hechting gebeurt meestal wanneer de bal materiaal en materiaal van het werkstuk dat de scheikundige affiniteit, die meestal gebeurde heeft toen met behulp van ruby bal voor het scannen van aluminium-werkstuk. Het relatief zachte aluminium zal overbrengen van het werkstuk tot het meten van de bal, die zal het genereren van een laag van coating op de bal, waardoor de meten ronding en precisie. In dit geval de silicon siliciumnitride bal is een betere keuze, omdat dit soort materiaal met goede schuurweerstand, en hebben geen affiniteit van aluminium.

3. de flexure van de meting bar

Meten van de nauwkeurigheid vermindert met de toename van de lengte van de staaf van het meten, dus de lange meten bar niet geschikt is voor het meten van alle functies (in feite, met een maximale stijfheid, de kortste mogelijke lengte meten bar was het juiste ding om te doen).

Hoewel het staal geschikt is om enkele korte meten bar, maar harde legeringen het beste materiaal is om meten bar. Echter, als gevolg van de dichtheid van harde legeringen is groot, dus het moet niet worden gebruikt voor de lang meten bar. Keramische meten bar kan meestal worden gebruikt voor het meten van de taak om te vragen zowel goede stijfheid en licht van gewicht. Ook de koolstofvezel is meestal kan worden gebruikt voor het maken van een lang meten bar.

4. de stabiliteit van de warmte

Temperatuurschommelingen kunnen een heleboel CMM fout veroorzaken. Om te kiezen van de juiste extensie meten bar materiaal, kan krijgen betere stabiliteit onder de voorwaarde van deveranderingen in het milieu, en bieden betere samenhang meetresultaten.


Informeer ons als u vragen heeft of advies

E-mail:Overseas@CMM-nano.com