Huis > Oplossingen > Inhoud

De introductie van CMM Structure

Dec 21, 2017

Coördinaten meetmachine vereenvoudigd als CMM, verwijst naar het meetbare in 3D-ruimtebereik, het kan allerlei vormen van geometrieën berekenen op basis van de puntgegevens die zijn verzameld via de meetsonde en zijn berekend via het softwaresysteem. Coördinaten meetmachine is een nieuw type van hoge efficiënte 3D-dimensie precisie meetinstrumenten ontwikkeld in de jaren 1960, met zijn hoge precisie flexibele en uitstekende digitale mogelijkheden, uitgegroeid tot een belangrijk middel van modern ontwerp, ontwikkeling, productie, verwerking en productie, en kwaliteitsborging. Volgens de structuurclassificatie, kan het in veranderlijke brugstructuur, vaste brugstructuur, brugstructuur, cantilever structuur, transversale wapenkolomstructuur etc. worden verdeeld.

Verplaatsbare brugstructuur: een van de meest gebruikte vormen van structuur, de structuur is eenvoudig en compact, stijf en heeft meer open ruimte. Het werkstuk wordt op de vaste werktafel gemonteerd, dus het gewicht van het werkstuk heeft niet veel invloed op de algehele dynamische prestaties van de meetmachine en het relatieve draagvermogen is sterker. Maar X-as van dit soort structuur gelegen aan de brugzijde, de afbuiging veroorzaakt grotere abbe-fout, dus in vergelijking met vaste brug, zal de nauwkeurigheid iets lager zijn.

MICROok_副本.jpgQQ截图20171221140538.jpg

Vaste brugstructuur: het belangrijkste verschil tussen vaste brug CMM en de verplaatsbare CMM is die van de vaste brug, direct verbonden met de onderkant van de basis, X-as schaal en centraal aandrijfmechanisme geïnstalleerd in de onderstaande tabel, de werkbank wordt verplaatst de basis van de geleiderail. De hoofdcomponenten hebben een goede bewegingsstabiliteit en een kleine bewegingsfout, die geschikt is voor metingen met hoge precisie, maar de tafelbelasting is klein en de structuur is niet goed geopend, voornamelijk gebruikt in middelgrote en kleine modellen met hoge precisie.

Brugstructuur: bewegende delen alleen maar stralen, de hele structuur stijfheid, CMM-meetbereik is groter kan ook de meetnauwkeurigheid garanderen, geschikt voor grote modellen, het nadeel is dat pijler het laden en lossen van het werkstuk beperkt, één bestuurder zal groter zijn abbe error, en bilaterale drive-modus is relatief complex.

Cantilever structuur: eenvoudige structuur, heeft de zeer goede open structuur, maar wanneer de wagen op cantilever Y uit te oefenen, zal de verandering van cantilever vervorming maken, zodat de meetnauwkeurigheid niet hoog is, over het algemeen gebruikt voor het meten van nauwkeurigheid niet te hoog is, kleine drie coördinaten meetmachine .

Transversale armkolomstructuur: ook bekend als horizontale arm type CMM, die veel wordt gebruikt in de auto-industrie. De structuur is eenvoudig, de dimensie kan ook groter zijn, maar omdat de transversale arm uitgestrekt is, zal deze grotere vervorming produceren, de meetnauwkeurigheid is niet hoog, gebruik in medium, groot model.


Laat het ons weten als u vragen of advies hebt

E-mail: overseas@cmm-nano.com