Huis > Oplossingen > Inhoud

De metrologische verificatie van CMM

Jul 24, 2017

A. Temperatuur invloed van CMM meetresultaten

CMM is een soort complex meetsysteem dat optische, mechanische en elektrische, computer- en besturingstechnologie combineert, waardoor de onzekere factoren die het meetresultaat beïnvloeden meer zijn, maar voor middelgrote en kleine machines verschilt de omgevingstemperatuur van de standaardtemperatuur (20 ° C) Zijn de belangrijkste factoren die de meetonzekerheid beïnvloeden. Om de nauwkeurige resultaten van de CMM te kunnen meten, moet de omgevingstemperatuur strikt worden geregeld binnen de reikwijdte van de CMM-specificaties.

B. Het detecteren van systeem invloed van CMM meetresultaten

Momenteel leidt het merendeel van de CMM-sonde naar het type switch, waarbij het ontwerpbeginsel naar verschillende contactpunten leidt bij het detecteren van problemen in verschillende posities. Daarom hopen we dat dit soort fout zo klein mogelijk zal zijn.

QQ截图20170724164226.jpg

C. 21 fouten

Er zijn drie bewegingsas, er zijn één positioneringsfout en vijf geometrische fouten van elke as. Geometrische fouten bevatten twee richtingen van straightness-fout en hoekfout van twee richtingen. Er zijn 18 fouten in totaal van de drie assen, plus drie-asafstand tussen elkaar, in totaal 21 foutfouten.


Informeer ons als u vragen of adviezen heeft

E-mail: overseas@cmm-nano.com