Huis > Oplossingen > Inhoud

De meest gebruikte materiaal van CMM

Feb 20, 2017

Met de ontwikkeling van de coördinaten meetmachine (CMM) technologie, CMM is meer en meer gebruikt. Omdat de structuur en het materiaal van de CMM heeft een grote invloed op de nauwkeurigheid, wordt steeds sterker vereist. Hier volgen een aantal gemeenschappelijke structurele materialen.

1. Gietijzer

Gietijzer is een soort van gemeenschappelijk gebruikte materialen, hoofdzakelijk voor de basis, glij- en rollende geleiding, kolommen, support, etc. Het heeft het voordeel van kleine vervorming, goede slijtvastheid, gemakkelijke verwerking, goedkope lineaire uitzetting, meest in de buurt met coëfficiënt onderdelen (staal), is de vroege gebruikte materialen. In sommige meetmachine nog hoofdzakelijk gietijzeren materiaal. Maar het heeft ook nadelen: gietijzer is gevoelig voor corrosie en slijtvastheid is lager dan graniet, zijn kracht is niet hoog.

2. Steel

Staal wordt voornamelijk gebruikt voor shell, steunconstructie, en een aantal meetmachine base ook staal gebruikt. Algemeen keurt lage koolstofstaal en moet warmte behandeling. Het voordeel van staal is een goede stijfheid en sterkte. Het defect gemakkelijk vervormen, dit omdat het staal na verwerking, de restspanning in de afgifte leiden tot vervorming.

coördinaten meetmachine

3. Graniet

Graniet is lichter dan staal, zwaarder dan aluminium, is het gemeenschappelijk gebruikte materiaal. Het belangrijkste voordeel van het graniet weinig vervorming, goede stabiliteit, geen roest, eenvoudige grafische verwerking, vlakheid, simpel platform hoger dan gietijzer en geschikt voor de productie van hoge precisiegids bereiken. Nu veel van CMM neemt dit materiaal, de werkbank, brugframe de as geleidingsrail en Z-as, allemaal gemaakt van graniet. Graniet kan worden gebruikt werkbank, vierkant, kolom, balk, gids, drager, etc. maken Door de geringe thermische uitzettingscoëfficiënt van graniet, is het zeer geschikt om samen te werken met lucht flotatie geleidingsrail.

Graniet bestaan ook enkele nadelen: hoewel het kan uit de holle structuur van plakken, is gecompliceerder; Solide constructie kwaliteit is groot, niet gemakkelijk te verwerken, in het bijzonder het schroefgat is moeilijk te verwerken, de kosten veel hoger dan gietijzer; Granietmateriaal is helder, eenvoudig in te klappen bij voorbewerking;

4. Keramische

Keramiek is snel ontwikkeld in de afgelopen jaren. Het is het keramische materiaal na het verdichten sinteren, herslijpen. Zijn karakteristieke poreus is, de kwaliteit licht (dichtheid ongeveer 3 g / cm3), hoge sterkte, gemakkelijke verwerking, goede slijtweerstand, geen roest, geschikt voor Y-as en Z-as guide. Tekortkomingen van keramiek zijn hoge kosten, technologische vereisten hoger is, en de productie is complex.

5. Aluminiumlegering

CMM gebruikt voornamelijk hoge sterkte aluminiumlegering. Het is een van de snelst groeiende in de afgelopen jaren. Aluminium heeft als voordeel dat lichte gewicht, grote sterkte, kleine vervorming, warmtegeleiding prestaties goed, en kan lassen, geschikt voor het meten machine groot aantal schakels uitvoeren. Toepassing van aluminiumlegering met hoge weerstand is de belangrijkste trend stroom.


Gelieve ons te informeren als een question of advies

E-mail: overseas@cmm-nano.com