Huis > Oplossingen > Inhoud

De notities bij het selecteren van CMM

Aug 24, 2017

A. Meetbereik

Dit is de primaire factor die de CMM selecteert. Wanneer we de coördinaire meetmachine (CMM) willen plannen, moeten we eerst de perifere afmetingen van het product weten en kies dan de CMM-maat. Bijvoorbeeld, bij het kiezen van brugstype CMM, is de apparatuurprijs evenredig met de straalbalk, zodat we het meetbereik kunnen voldoen, niet het nastreven van onnodig groot bereik. Als het te meten werkstuk gewoon onderdeel uitmaakt van het gehele product, dan moet u de CMM kiezen die het hele werkstuk ook op tafel kan zetten, tegelijkertijd het gewicht van het product overwegen, nee meer dan de CMM-grenswaarden. Het meetbereik wordt ook beïnvloed door het geselecteerde sonde-systeem, omdat de sonde een bepaalde hoeveelheid meetruimte opneemt.

1. Roterende sonde: voornamelijk gebruikt in het productie-type CMM

2.Fixed type probe: Het wordt voornamelijk gebruikt in de tri-CMM

Er is geen rotatiefout opgewekt tijdens rotatie. Omdat het werkprincipe van roterende sonde en stationaire sondeverschillen, dus bij het kiezen van meetapparatuur wanneer er een verschil is tussen meetbereik: roterende sonde heeft een groter meetbereik nodig. Voor hetzelfde werkstuk zal de roterende sonde in het rotatieproces wat ruimte opnemen. Volgens onze praktijkervaring, in de keuze van de CMM, als met rotatiesonde, overweeg dan meer CMM-bereik.

Surmin_副本.jpg

B. nauwkeurigheid

De CMM is het meetinstrument voor het meten van de geometrische grootte en vormpositie fout van het werkstuk. Het voldoen aan de precisie vereiste is het gewenste doel. Als de CMM is geselecteerd, kunnen we de meet nauwkeurigheid van het gemeten werkstuk vergelijken met die van de meetmachine. Precisievergelijking is geen simpel vergelijkingsproces. In de technische specificatie van de meetmachine worden in het algemeen twee onzekere berekeningsformules van enkele axiale lengte en ruimtemeting gegeven en wordt de nauwkeurigheid van herhaalde meting gegeven. Wanneer de meting wordt uitgevoerd, is de meetonzekerheid van de gemeten parameters beperkt tot een bepaald bereik. In algemene metingen moeten veel detectiepunten worden gemeten. Bij de meting van vormbit tolerantie zijn er een groot aantal detectiepunten betrokken bij de berekening, die fouten zal genereren.

In samenvatting dient de gebruiker een iets hogere precisie (inclusief herhalende precisie) CMM te selecteren. Dit komt niet alleen door de complexiteit van het meten van een werkstuk, maar ook de fout van het meetpunt is groter dan verwacht. Door middel van sondehoofdveranderingen of langer verlengingsbalk wordt een grotere meetfout geïntroduceerd en de precisie van de meting Machine wordt verminderd met de gebruik van de nummerverhoging.

Informeer ons als u vragen of adviezen heeft

E-mail: overseas@cmm-nano.com