Huis > Nieuws > Inhoud

DE VERGELIJKING VAN GAUGE EN CMM

Jul 19, 2016


Gauge is een hulpmiddel speciaal geproduceerd om te controleren van alle soorten mechanische grootte door industriële productie-onderneming, die geschikt is voor massa geproduceerde producten zoals autodelen, ter vervanging van professionele prestatiemetingsprogramma's zoals remklauwen, stekker gauge, gauge positie, enz. Kunnen de volgende maatregelen: de sleutel beschikt over detectie, opsporing van karakteristieke lijn, functionele hole-detectie, het detectie gebied grote vervorming tijdens assemblage proces, de assemblage van het prototype, de vroege fase van de functie bijpassende detectie, enzovoort. CMM behoort tot een soort van hoge precisie meetinstrument, bijna alle onderdelen kunnen worden gemeten, met inbegrip van de nauwkeurigheid van de meter ook de steun van CMM nodig. CMM is een soort gebruikte meetinstrumenten, maar CMMs zijn over het algemeen niet geschikt voor online meting. Er zijn sommige verschil hieronder.

1. kosten. Eenmalige investering van gauge is minder dan die van CMMs, maar denken op de lange termijn, de kosten van CMM is lager dan de kosten van gauge. Gauge meting moeten om modellen van alle gemeten-objecten te maken, kosten zijn zeer hoog. En CMM gecombineerd met flexibel meubilair heeft de voordelen van kosten op de lange termijn, hoewel de initiële investering groter is en heeft bepaalde dagelijkse onderhoud kosten.


2. flexibele. Gauge is een soort van apparatuur voor onderdelen of samenstel van speciale meting, de meeste zijn niet flexibel. CMM gecombineerd met de flexibele armatuur kan het meten van vrijwel alle soorten onderdelen, flexibiliteit is heel goed.


3. meten gemak. Het gemak van gauge is zeer goed, die precies nodig om de onderdelen in de meter. CMM combinatie met flexibele armatuur die vaste delen, moeten bepalen een coördinatensysteem, programma, enz., maar voor het meten van gemak, draagbare arm machine sterk voldoen aan het gemak van de meting.


4. nauwkeurigheid. De juistheid van de armatuur is over het algemeen ±± 0,15-0,2 mm. Als met de schuifmaat gemeten, het nauwkeurigheidsniveau tot ±0.1 mm. CMM is kan nauwkeurigheid bereiken micron-niveau in het algemeen.