Huis > Nieuws > Inhoud

De redenen waarom Goederen vast komen te zitten op de Braziliaanse Custom (II)

Jan 12, 2017

3. MAPA

Het ministerie van Landbouw, Pecuaria e Abastecimento, dat is Portuguesefor ministerie van Landbouw, Veehouderij en Voedselvoorziening, MAPA, is de regulerende instantie die verantwoordelijk is voor het toezicht op de invoer van producten van dierlijke en plantaardige oorsprong. Zoals het geval is voor de gezondheid van producten of cosmetica invoer, de invoer van dergelijke goederen is onderworpen aan een van invoervergunningen die nodig is om de goederen op Braziliaanse douane passeren.

Het bedrijf is de invoer van goederen van dierlijke en plantaardige oorsprong moeten worden geregistreerd bij MAPA. Om in te schrijven is het noodzakelijk om de volgende documenten aan de SIF, de Federale Inspectiedienst presenteren:

• Kopie van de statuten

• Kopie van CNPJ Card

• Registratie van de vennootschapsvorm

• Importeur Verklaring van geschikte omstandigheden voor Productopslag

Het is ook de verantwoordelijkheid van de SIF agenten om toezicht te houden of de invoer van producten van dierlijke en plantaardige oorsprong legaal waren. Deze agenten speciale aandacht besteden aan de vraag of de sanitaire voorschriften in acht werden genomen, omdat zij de Braziliaanse sectoren die zich bezighouden met de dieren en groenten in gevaar kunnen brengen.

Ook onderworpen aan MAPA inspectie is de verpakking of pallets die met de goederen kwam. Bij transport waren houten kisten bijvoorbeeld een Beroking Certificate of warmtebehandeling certificaat vereist.

4. Inmetro

Inmetro vereist dat sommige producten, die kan worden gevonden in dit artikel, worden gecertificeerd om te worden gecommercialiseerd in Brazilië, en dezelfde regels worden opgelegd op ingevoerde goederen. In dit geval moet het product ofwel worden gecertificeerd door:

• Een buitenlandse regelgevend agentschap dat wordt erkend door Inmetro

• Inmetro, bij aankomst in Brazilië

Voor alle producten die onderhevig zijn aan verplichte certificering door Inmetro zijn, is een speciale vergunning nodig om ze te importeren. Voor alle gevallen aanwezig zijn in verordening nummer 354 door Inmetro, een Declaração de Liberação para Importacao de Produtos, Portugees voor aangifte voor het importeren van producten, is om te vragen bij Inmetro.

5. Tax accountant van de Braziliaanse federale Revenue

De Receita Federal do Brasil, dat is de Braziliaanse federale Revenue, is verantwoordelijk voor de handhaving van de douanewetgeving. Voor dit doel wordt de Belastingdienst Commissaris van de Braziliaanse federale Revenue ook toegestaan om de import van goederen naar Brazilië overzien en dus kunnen alle goederen te grijpen als ze begrijpen dat er iets mis is met de manier waarop de goederen werden behandeld, met name in de landing proces, zelfs als de documenten die door de importeur in orde waren.


Opmerking: Het artikel repost van Realogistics

http://www.realogistics.com/index.html